Eu creez

Despre proiect:

Paideea - Eu creez
Denumirea proiectului:
‘Eu creez’ – atelier de dezvoltare a inteligenţei emoţionale şi de autocunoaştere a copilului, prin elemente de arta actorului.

Educaţia nu înseamnă numai transmirerea unui număr mai mic sau mai mare de informaţii de la adult (părinte sau profesor) la copil, cu gândul că s-ar putea ca vreodată să-i folosească acea informaţie. A devenit evidentă presiunea din partea copiilor de a fi educaţi nu ca pe nişte depozite de date, ci ca persoane unice, cu capacităţi şi deprinderi individuale, şi mai ales cu emoţii şi creativitate.

Proiectul nostru se doreşte un manifest pentru o altfel de educaţie, în care regatul psihic este tratat cu aceeaşi atenţie ca şi cel al intelectului, şi care doreşte să desfiinţeze idea ca pasăre sau elefant, cu toţii trebuie să urcăm în acelaşi copac al succesului de masă. CALEA nu este unică şi fiecare individ are dreptul să-şi exploreze propriul drum cu încredere şi curaj.

 

Cine suntem?

Atelierul Eu creez este organizat de Centrul Paideea (www.paideea.ro) şi o devotată prietenă a copiilor, actriţa Cristina Flutur (Palme d’Or 2012, filmul: “După dealuri”, regizor: Cristian Mungiu).

Obiectivul atelierului

Paideea - Eu creez

Ne dorim ca de data aceasta să-i învăţăm pe copii un altfel de limbaj, cel al emoţiilor şi al trupului, prin care ei să dobândească mai multă încredere în propriile calităţi şi mai multă libertate de exprimare.

Un actor are în principiu, dacă e conştiincios, foarte mult de lucru.

Pentru că instrumentul său e el însuşi, e nevoie de o continuă exersare a capacităţilor lui, de un continuu antrenament care să-i ţină corpul flexibil, mintea deschisă şi sufletul treaz.

E o continuă perfecţionare şi modelare a propriei personalităţi care il solicită permanent.

Propunem copiilor o incursiune abilă în aspecte esenţiale ale unui astfel de antrenament, care îi va ajuta enorm pe drumul dezvoltării lor personale, într-un mod echilibrat, armonios şi pozitiv.

 

Ce îşi propune atelierul pe parcursul celor 5 zile de lucru intensiv:

Paideea - Eu creez

 • Descoperirea talentelor ascunse ale copiilor, înclinaţiile lor şi ceea ce le face cu adevărat plăcere să facă;
 • Dezvoltarea capacităţii lor creative, fără teama de a fi judecaţi;
 • Eliberarea de complexe şi temeri şi câştigarea încrederii în sine, fundamentală pentru dezvoltarea unei personalităţi puternice şi a unei clarităţi în privinţa viitorului lor drum în viaţă;
 • Atenuarea timidităţii şi dobandirea curajului de a se exprima liber şi de a accepta emoţia;
 • Conştientizarea diferenţelor şi a unicităţii fiecăruia în parte;
 • Exersarea atenţiei şi capacităţii de concentrare;
 • Dezvoltarea spiritului de echipă, lucrul în armonie cu celălalt, respectul faţă de celălalt, exersarea colaborării constructive;
 • Folosirea abilităţii de comunicare prin limbaj verbal, dar şi non-verbal;
 • Dezinhibarea şi deschiderea fără teamă în faţa celorlalţi;
 • Dezvoltarea încrederii în ceea ce simt ei înşişi – a învăţa să-şi asculte instinctul şi intuiţia;
 • Folosirea cu generozitate a Imaginaţiei;

 

Cine poate participa:

La atelier se poate înscrie orice copil cu vârsta între 8 şi 14 ani. Cursanţii vor fi împărţiţi pe grupe de 10-12 copii şi se va lucra în sesiuni. Fiecare copil va fi observat individual şi la sfârşitul atelierului va primi din partea trainerului o evaluare.

Paideea - Eu creezPaideea - Eu creezPaideea - Eu creez